zaterdag 16 maart 2013

Bladeren door Burgerlijke Stand


Het is voortaan mogelijk om op de website van het Gemeentearchief door alle openbare akten van de Burgerlijke Stand te bladeren.
Ruim een jaar geleden stelde de Waalwijkse gemeenteraad extra budget beschikbaar voor de digitalisering van de meest geraadpleegde en meest kwetsbare archieven en collecties die het gemeentearchief bewaart. Het scannen ging vorig jaar september van start. De gehele operatie begint nu haar vruchten af te werpen.  Bezoekers van de website van het gemeentearchief kunnen voortaan bladeren door  ruim 44.000 foto’s uit 220 registers.

Binnenkort volgen nog de Doop-, Trouw- en Begraafboeken, de Rechterlijke Archieven en de Notariƫle Akten. Samen met de scans van de Bevolkingsregisters en de Militieregisters, die al eerder op internet te vinden waren, zijn de belangrijkste genealogische bronnen dan online in te zien.

Om te kunnen bladeren door de scans, gaat u naar de website van het gemeentearchief: www.waalwijk.nl/gemeentearchief. Kies daar: “Alle archieven en collecties,” klik vervolgens op “2500 Burgerlijke Stand” en daarna op “Bladeren door de scans”.
 

 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten