vrijdag 27 maart 2015

Nieuwe Klopkei: Muziek in de tent

Van links naar rechts: Rini Hogendoorn (crooner), Gerard
Copal  (drums), Ad van Liempt (lead guitar), Jan Bergmans
 (rhytm guitar) en Maarten Swarts (bass). 
Opname eind 1961 door Rini Heurter.
De muzikale kleermaker Jan Wanten (dienstplichtig soldaat tijdens de Eerste Wereldoorlog), Willem de Jong en de veldtent in de Baardwijkse ‘hooipolder,’ Sjel van Hooff en het Lido alsmede The Leathertown Beats zijn de onderwerpen van de artikelen in de nieuwe Klopkei.

De leden van de band ‘The Leathertown Beats’ halen uitgebreid herinneringen op aan de tijd waarin zij, in het begin van de jaren 60, samen muziek maakten. Toen eind 1962 verkering, studie en militaire dienstplicht het einde van de band inluidden, gingen de jongens ieder hun eigen weg, maar de vriendschap is gebleven.

Wat The Rowdies, The Black Devils, het Cor Luijten Sextet, The Skyliners, De Wavo’s, het HeVinKa-trio, het Silvio Sextet, het Rainbow Quintet, Mister X and his Bats, The Valentino’s, The Melody Stars, het Duke City Sextet en The 
All Stars met elkaar gemeen hebben? Zij traden allemaal regelmatig op in het Lido, een van de beroemdste Waalwijkse uitgaansgelegenheden ooit. Het café-restaurant annex dancing werd in 1963 officieel geopend en uitbater Sjel van Hooff pakte de zaken voortvarend aan. Hij bood niet alleen plaatselijke en regionale bands een podium tijdens de wekelijkse dansavonden, maar slaagde er binnen de kortste keren in om ook nationaal en internationaal bekende artiesten naar Waalwijk te halen, van Adamo tot de Zangeres zonder Naam!

Wilt u deze Klopkei bestellen, ga dan naar onze bestelpagina.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten