donderdag 31 maart 2016

Nieuwe Klopkei: Vurig palet

Zicht in de Grotestraat met rechts, op de hoek van de Markt, 
café Looijersbeurs, nu Kandinsky, ca. 1910 (SALHA, fotonr.WAA04367).
In de nieuwe Klopkei een artikel over de geschiedenis van het pand op de hoek van de Grotestraat en de Markt waar eetcafé Kandinsky dit jaar het 20-jarig bestaan viert. In 1811 was hier herberg De Zwaan gevestigd en vanaf 1928 verkocht ‘Sjamin’ er bijvoorbeeld decennialang bonbons, cacao en hopjes.
Verder aandacht voor de familie Van Delft. Tot en met 29 mei is in het Huis van Waalwijk een tentoonstelling te zien werken van vader Theodorus, zonen Jan en Theo en kleinzoon Theo Janszoon. Het waren kunstschilders van nationale allure, die ook aan het gemeenschapsleven in hun geboortestad een steentje bijdroegen. Of het nu ging om het ontwerpen van een praalwagen voor een grote optocht, een decor voor een toneelstuk  of een vaandel voor de gymnastiekvereniging.
Na zijn boek over dammen en mijnen in Waalwijk, werkt Ad van Liempt momenteel aan een uitgave over de Baardwijkse en Besoijense dam- en dijkwoningen. In de nieuwe Klopkei is een voorpublicatie opgenomen van de resultaten van deze nieuwe studie. Dit artikel spitst zich toe op de branden waardoor het Hoogeinde in de eerste helft van de 19e eeuw geteisterd werd.

Wilt u deze uitgave bestellen? Ga dan naar onze bestelpagina

Geen opmerkingen:

Een reactie posten