zondag 2 april 2017

Nieuwe Klopkei

In de eerste Klopkei van 2017 zijn de persoonlijke
verhalen opgenomen  van de twee jonge joodse meisjes, die in de Tweede Wereldoorlog een veilig thuis vonden in de Putstraat in Waalwijk. Als Lydje Hamers en Lieske van Wijck gingen zij in Waalwijk gewoon naar school, speelden op straat met de andere kinderen uit de buurt, deden zelfs hun eerste communie en werden hier  vriendinnen voor het leven. De contacten met hun pleegouders bleven hecht en “Lieske” werkte later zelfs nog een aantal jaren als kleuterjuf op de school van de zusters van J.M.J.

Liekje Laufer-Fuchs (“Lydje”) zette onlangs haar herinneringen aan Waalwijk op papier. Van Lida Prins-van de Kar (“Lieske”), die al jarenlang deel uitmaakt van het team van het Landelijk Steunpunt Gastsprekers WO II-Heden, kreeg de heemkundekring de beschikking over de tekst van de toespraak die zij op uitnodiging van het  Comit√© 4 en 5 mei Waalwijk hield tijdens de 60e herdenking van de bevrijding op 4 mei 2005 in de St. Jan.


In De Klopkei verder een artikel in het Wolluks over de polder als speelterrein en uitgebreid aandacht voor de gedwongen winkelnering. Losse nummers van deze editie zijn te bestellen via onze webshop  of af te halen in de heemkamer, in het souterrain van het Huis van Waalwijk (het voormalige raadhuis) aan het Raadhuisplein, geopend elke woensdag van 13.30-15.30 uur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten