zaterdag 28 oktober 2017

Wolluk-je in the 60's: michelen en klotteren

Drukte op het Raadhuisplein bij de opening van modezaak
Cunen in 1965 (SALHA, fotonr.WAA87029, foto J. de Bont)
Onder de noemer “Wolluk-je in the 60’s” gaan wij regelmatig een deel van de succesvolle (grote) tentoonstelling “Wolluk in the 60’s” uit 2015 opstellen. Met het oog op de naderende decembermaand is bij de eerste editie gekozen voor de Waalwijkse winkels uit de jaren zestig.

Van 1 t/m 10 november 2017 kunt u op woensdag, donderdag en vrijdag tussen 13.30 en 16.30 uur gezellig komen “michelen en klotteren”  in de Politiegang, achter de heemkamer in het souterrain van het Huis van Waalwijk, Raadhuisplein 2. De ingang bevindt zich aan de oostzijde van het gebouw en de toegang is gratis.


De woorden “michelen” en “klotteren” zijn synoniemen voor het doen van inkopen voor de viering van de verjaardag van de goedheiligman. “Klotteren” is in de regio vrij algemeen bekend, “michelen” werd vroeger vooral in Waalwijk gebruikt.  Sint Nicolaas, die zijn eerste officiële bezoek aan de stad bracht in 1916, was aanvankelijk namelijk niet vergezeld van zijn bekende Pieten, maar van een aantal “Micheltjes.” Tijdens de intocht collecteerden zij voor de minder bedeelde kinderen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten