zondag 24 maart 2019

Eerste Wollukse Dialectquiz op 1 april

Foto Gerard Smulders

Nee, dit is geen grap! Op maandagavond 1 april a.s. om 20.00 uur organiseert onze dialectgroep Wollukse Praot de Eerste Wollukse Dialectquiz in de grote zaal van wijkcentrum BaLaDe, Balade 1 te Waalwijk. Iedereen is welkom en kan deze avond ervaren hoeveel meer we in ons prachtige Wollukse dialect kunnen uitdrukken dan in het Standaardnederlands. Gezien de grote belangstelling voor de eerdere dialectavonden, wordt u aangeraden tijdig aanwezig te zijn. De toegang voor leden van De Erstelinghe is gratis, de entree voor niet-leden bedraagt € 3,-- per persoon.


Het hoofddoel van de dialectgroep is het vastleggen en verspreiden van het Waalwijkse dialect in woord en geschrift, ook voor en onder de jongere generaties. Eind oktober zal een woordenboek verschijnen waarin alle mooie Waalwijkse dialectwoorden en uitdrukkingen zijn vastgelegd en toegelicht, verluchtigd met allerlei wetenswaardigheden, foto’s en tekeningen. Op 1 april hoort u daar meer over.

Ondertussen kunt u, net zoals heel veel (voormalige) streekgenoten, genieten van de column Wollukse Praot van het schrijversduo Bert en Toon in een van de weekbladen en op de Facebookpagina Jebenteenechtewollukseals… Of u stemt af op Brabants Bont, een dagelijks radio- en tv-programma van Omroep Brabant, waarin ook het Wolluks regelmatig aan bod komt.

Tip: bekijk de foto hierboven goed. U kunt er een vraag over verwachten in de quiz!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten