zondag 20 oktober 2019

Lezing Jack Didden

Jack Didden bij de presentatie 
van zijn laatste boek
 (‘Kampfgruppe Walther’)
in het Oorlogsmuseum in Overloon

Jack Didden zal op maandag 28 oktober 2019 in Wijkcentrum BaLaDe voor De Erstelinghe een lezing houden die uit twee delen bestaat. Voor de pauze zal hij ingaan op de cruciale rol van een geïmproviseerde Duitse strijdgroep, de Kampfgruppe Chill, en de grote invloed van deze groep op het verloop van de gebeurtenissen na de bevrijding van Antwerpen op 4 september 1944 tot het stabiliseren van het front begin november 1944. Na de pauze behandelt hij de bevrijding van Waalwijk en omgeving.

Didden (1952) studeerde Engelse Taal en Letterkunde aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. Hij werd vervolgens leraar op zijn oude middelbare school, het Dr. Mollercollege in Waalwijk. Hij is gepromoveerd op een onderzoek naar de eerder genoemde Kampfgruppe Chill. Hij publiceerde zestien boeken over lokale geschiedenis en de Tweede Wereldoorlog, vaak met Maarten Swarts, en hij leverde bijdragen aan verschillende bundels. Hij schreef ook zes kinderboeken. Hij is inmiddels gepensioneerd en werkt aan een nieuw boek, over de geschiedenis het Duitse 15e Leger, voordat dit uiteindelijk in september 1944 in Noord-Brabant terechtkwam.

Aanvang 20.00 uur. Toegang gratis voor leden van De Erstelinghe, entrée voor niet-leden € 3,--.


Er is die avond ook gelegenheid om zijn laatste twee boeken te kopen, ‘Autumn Gale, Kampfgruppe Chill and schwere Heeres Panzerjäger-Abteilung 559’ (€ 85 ) en ‘Kampfgruppe Walther and Panzerbrigade 107’ (€ 55) en die te laten signeren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten