vrijdag 27 maart 2020

Nieuwe Klopkei


In de jongste uitgave van De Klopkei onder meer een artikel over het 100-jarige Heilig Hartbeeld op het St. Antoniusplein. Dit beeld is zo’n Waalwijks icoon, dat het plein in de volksmond ook regelmatig “Heilig Hartplein” wordt genoemd. Op 5 april 2020 is het precies 100 jaar geleden dat het beeld werd ingezegend.

Verder aandacht voor een van de bekendere plaatselijke schoenfabrieken: Anita J.H. Vesters. Van de ruim 65 jaren van haar bestaan bracht het bedrijf er 40 op verschillende locaties in Waalwijk door en verhuisde daarna naar Rijswijk en tenslotte naar Giessen, waar in 1995 het doek viel voor “het Nederlands fabrikaat van internationale allure.”

Toon Steenbergen deelt in deze Klopkei  - op z’n Wolluks - zijn herinneringen aan de St. Petrusschool en de broeders die daar lesgaven, compleet met enkele bijzondere foto’s uit zijn privĂ©-collectie. Frans Passier verhaalt tot slot over de Waalwijkse dijken en enkele andere waterbouwkundige werken. 
In de serie over de plaatselijke monumenten staat ditmaal het rijksmonument “voormalig Rijksstoomgemaal en Uitwateringssluis aan de mond van het afwateringskanaal ’s-Hertogenbosch-Drongelen” centraal.


Losse nummers van deze editie kunt u voor € 5,-- per stuk bestellen via onze webshop.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten