dinsdag 28 juni 2022

Nieuwe Klopkei

Ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum van onze heemkundekring is een meer dan dubbeldikke editie van De Klopkei verschenen, waarin de redactie een beeld schetst van Waalwijk in de jaren 70 van de vorige eeuw.

In de uitgave komt een breed scala aan onderwerpen aan bod: van de verkeersoverlast in de Besoyensestraat tot de pyromaan, van de braderie tot het eerste Waalwijkse popfestival, van open jongerencentra tot het Comité voor Ouden van Dagen, van bakken tot zakken enzovoorts enzovoorts. Weet uu nog welke huisartsen of tandartsen er in de jaren 70 waren? Waar en wanneer u kon gaan biechten? En hoeveel banken en bomen Waalwijk telde? Welke wijken er gebouwd zijn? Waar u boodschappen kon gaan doen of bij welke bedrijven u kon gaan werken? U vindt de antwoorden in deze Klopkei, evenals een kort overzicht van wat er in de rest van de wereld gebeurde. Op z’n Wolluks!

 

Losse nummers van deze Klopkei zijn voor € 10 per stuk te verkrijgen in de heemkamer (in het souterrain van het Huis van Waalwijk, Raadhuisplein 2, ingang aan de rechterzijde van het gebouw) op woensdagmiddag tussen 13.30 en 15.30 uur of te bestellen via onze webshop.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten