dinsdag 28 maart 2023

Nieuwe Klopkei

 

In de nieuwe Klopkei is het bijzondere oorlogsverhaal van Henk van Iersel opgenomen. Henk, een geboren en getogen Waalwijker, raakte tijdens de Tweede Wereldoorlog betrokken bij het verzet. Niet alleen in Waalwijk en omgeving, maar later, toen hij hoog op de opsporingslijst van de bezetter stond en moest onderduiken, ook in Friesland. In 1980 heeft hij – inmiddels geëmigreerd naar Australië - voor zijn kinderen zijn memoires op papier gezet. Het is dit verhaal dat nu is afgedrukt in De Klopkei. Het verhaal van een verzetsstrijder, uit de eerste hand!

Verder bevat deze Klopkei artikelen over een familiedrama dat zich in 1890 in Waalwijk afspeelde, een Amsterdamse weesjongen die in Baardwijk terecht kwam en zich op allerlei manieren inzette voor de plaatselijke gemeenschap (‘als het maar niet katholiek was’) en over de geschiedenis van de Waalwijkse leerlooierijen.  

Losse nummers van deze uitgave zijn te bestellen via onze webshop of af te halen in de heemkamer in het souterrain van het Huis van Waalwijk (het voormalige raadhuis) aan het Raadhuisplein, ingang aan de rechterzijde van het gebouw, geopend op woensdagmiddag van 13.30 – 15.30 uur.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten