donderdag 19 juni 2014

Nieuwe website voor Streekarchief Langstraat Heusden Altena

Grote toeloop van mensen bij de onthulling van het monument
ter gelegenheid van het 12,5-jarig ambtsjubileum van
burgemeester Moonen in 1936. Streekarchief
Langstraat Heusden Altena, fotocollectie nr. WAA50059.

Na maanden van voorbereiding en bouwen is het zover. Op het inmiddels bekende adres www.salha.nl is een volledig vernieuwde website verschenen. Archiefonderzoek, een zoektocht naar je voorouders of een duik in de uitgebreide fotocollectie is nu nog gemakkelijker! Bovendien maakt één zoekingang het mogelijk om alle archieven en collecties tegelijkertijd te doorzoeken.

Naast de vertrouwde informatie, zoals akten van de Burgerlijke Stand en bouwvergunningen, is er veel nieuws te vinden. Zo worden nu bij een onderzoek naar je voorouders ook de militieregisters doorzocht en kun je je verdiepen in de inhoud van middeleeuwse perkamenten oorkonden in de Charterbank. Zoek je een krantenbericht dan kun je, naast het Nieuwsblad, ook door de Echo van het Zuiden bladeren. Ten slotte kun je de hele filmcollectie van het Streekarchief op titel doorzoeken en is een selectie ook online te bekijken.
 
De nieuwe website is klaar voor de toekomst en biedt ruimte om de beschikbare bronnen en digitale dienstverlening steeds verder uit te breiden. Nieuwsgierig geworden? Neem dan een kijkje op www.salha.nl.
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten