zaterdag 30 september 2017

Nieuwe Klopkei

Wist u dat Waalwijk in 1938 maar liefst 49 sigarenwinkels telde en dat er gedurende meer dan anderhalve eeuw een sigarenfabriek is geweest? Dat er in 1878 al te Baardwijk gemaakte schoenen verkocht werden in de Kalverstraat in Amsterdam? Dat er nòg een Waalwijker secretaris van een Franse koning is geweest? En dat Jos ‘de raoimaoker’ Brok zijn in de jaren twintig van de vorige eeuw begonnen wagenmakerij in de Stationsstraat niet alleen wist uit te bouwen tot een internationaal carrosseriebedrijf, maar dat ook vele gerenommeerde Waalwijkse bedrijven tot zijn klantenkring behoorden? Bijzondere foto’s uit het album van de familie Brok laten oude tijden herleven!
In de nieuwe Klopkei komen onder meer de wagens van Musa, Ivo van Haren,  AVEHA en Appels voorbij. Ook aan de bijzondere wijze waarop in 1961 een nieuwe productiehal werd gebouwd – over de oude in het voormalige Hanenstraatje heen – wordt in woord en beeld aandacht besteed.


Losse nummers van deze editie zijn te bestellen via onze webshop. Wilt u geen Klopkei missen en op de hoogte blijven van alle wetenswaardigheden over de boeiende geschiedenis van Baardwijk, Besoijen en Waalwijk (het bovenstaande is slechts een greep uit de inhoud van de nieuwe Klopkei!), wordt dan lid van De Erstelinghe. Het aanmeldformulier vind je hier.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten