zondag 30 december 2018

Nieuwe Klopkei


Naarmate de jaren vorderen, verzuchten we allemaal wel eens dat bepaalde zaken vroeger toch veel beter waren. Toon Steenbergen vraagt zich in de nieuwe Klopkei – op z’n Wolluks - af of dat inderdaad het geval is en of we daarbij soms niet iets teveel romantiseren…

Met Waalwijks Belang in de rol van wat we tegenwoordig centrummanagement noemen, werden in de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw enkele bijzonder succesvolle zogenoemde ‘Waalwijksche Winkel Weken’ georganiseerd met als doel Waalwijk als winkelstad te promoten. Waalwijks Belang pakte de zaken daarbij groots aan en hoewel de winkeliers aanvankelijk wat huiverig leken, overtrof de eerste editie hun stoutste verwachtingen en smaakte naar meer! 

Verder passeert een aantal Baardwijkse gemeenteveldwachters de revue. Hoewel de politiedienst in Baardwijk over het algemeen rustig verliep, kreeg veldwachter Gijske de Leur het in 1893 zwaar te verduren, toen er in Baardwijk – evenals elders in de regio – heuse rellen uitbraken.


Losse exemplaren van deze uitgave zijn voor € 5,-- per stuk te bestellen via onze webshop of te verkrijgen in de heemkamer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten