maandag 1 juli 2019

Nieuwe Klopkei

In de nieuwe Klopkei veel aandacht voor De Hunter en modehuis Antoon Verhulst. Het bijzondere bedrijf was in de vorige eeuw een begrip in modeland en de zeer gewilde jassen waren niet aan te slepen. Veel Waalwijkse moeders vestigden hun hoop dan ook op het rad van fortuin bij een van de vele fancy-fairs. Verhulst stelde daarvoor namelijk heel vaak een rek met Hunter-jasjes beschikbaar!

Aansluitend op de kermistentoonstelling, die nog t/m 28 augustus bij ons te zien is, is in De Klopkei ook een kopie opgenomen van een document waaruit blijkt dat men 400 jaar geleden in Waalwijk al kermis vierde! Verder onder meer een wandeling naar en door de duinen – op z’n Wolluks – en een overzicht van de tastbare herinneringen die de roemruchte vereniging Waalwijks Belang heeft nagelaten, variĆ«rend van het meubilair in de raadszaal van het voormalige gemeentehuis tot het oorlogsmonument aan de Burg. Moonenlaan.


Losse nummers van deze Klopkei zijn voor € 5,-- per stuk te bestellen in onze webshop of tegen contante betaling af te halen in de heemkamer, in het souterrain van het Huis van Waalwijk (het voormalige raadhuis) aan het Raadhuisplein, ingang aan de oostzijde van het gebouw. De heemkamer is deze zomer elke woensdagmiddag geopend van 13.30-15.30 uur  alsmede op de 1e en 3e zaterdag van juli en augustus van 13.30-16.00 uur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten