donderdag 9 december 2021

Boek Zoveel verhalen

Er zijn nog enkele mensen die hun eerder bestelde en al betaalde (!) boek Zoveel Verhalen, over de oorlogsslachtoffers in de gemeente Waalwijk, nog niet opgehaald hebben. Zij kunnen hierover via e-mail contact met ons opnemen. 

Als zij hun telefoonnummer in de e-mail vermelden, zal de heemkundekring zo spoedig mogelijk contact met hen opnemen om een afspraak te maken.

Als u nog op zoek bent naar een bijzonder en blijvend waardevol cadeautje voor de feestdagen: er zijn (voor € 15 per stuk) nog boeken beschikbaar. Neem contact op met een van de heemkundekringen in de gemeente Waalwijk (heemkundevereniging Sprang-Capelle, heemkundekring De Erstelinghe in Waalwijk, heemkundekring Op ’t Goede Spoor in Waspik) of ga langs bij The Readshop in winkelcentrum De Els.

 

Het boek bevat 145 hartverscheurende verhalen en laat zien dat iedereen slachtoffer van de oorlog kon worden, want naast militairen en vermoorde Joden waren het voor het merendeel gewone burgers die om het leven kwamen tijdens de Tweede Wereldoorlog en de Politionele Acties in voormalig Nederlands-Indiƫ. Burgers bovendien van beide geslachten en van alle leeftijden. Het jongste slachtoffer was zeven weken, het oudste 84 jaar. Het boek is een papieren monument voor al deze mensen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten