zondag 14 januari 2024

Nieuwe Klopkei en nieuw repertorium

Eind 2023 verscheen de 4e editie van de 47e jaargang van De Klopkei. Voor deze uitgave verdiepte Frans Passier zich in de historie van de Besoijense Gantel. De Gantel is nu een slootje nabij het Drongelense Veer, maar de geschiedenis van dat onaanzienlijke slootje gaat terug tot de St. Elisabethsvloed van 1421!

Jack Didden beschrijft een wel zeer noodlottige patrouille van onze Canadese bevrijders in november 1944, waarbij 9 jonge mannen het leven lieten. Zij sneuvelden voor onze vrijheid.

Van geheel andere orde is het overzicht van de vier hoogtij-jaren van de Concours Hippique Vereeniging Waalwijk, dat Ad Nijssen samenstelde. Voorman Judocus Timmermans wist de fine fleur van de Nederlandse paardenwereld naar Waalwijk te halen en zelfs een heus OKT (Olympisch Kwalificatie Toernooi) aan het programma toe te voegen. 

Verder bevat deze Klopkei nog een artikel over feiten en fabels uit de Waalwijkse looierijgeschiedenis, een woonwijk met een symbolische naamgeving, een monument aan de Zomerdijk en een bijzondere kerstkribbe op het Raadhuisplein.

 Losse nummers van deze uitgave zijn te bestellen via onze webshop.

Met dank aan Bert de Vaan is inmiddels ook het repertorium met een overzicht van alle artikelen uit de 47 jaargangen van De Klopkei ge├╝pdatet. U kunt de nieuwe versie hier bekijken of downloaden.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten